MK EN

Пријава за учествоOдберете семинар:17.03.2020

Унапредување на продажните вештини

Аплицирај за семинарот  

Општи податоци


Локација: АБИТ (Конгресна сала II кат)
Времетраење: 10:00 – 17:00 часот
Рок за пријавување: 13 март 2020

КОНТАКТ ИНФО: +389 2 312 55 00, +389 70 355 590

ЦЕНА:
Уплатата за учество на обуката е 5.900 ден.
За втор учесник од истата институција се плаќа 80%

НАПОМЕНА: полноправните членки на АБИТ, плаќаат само 50% котизација.   

Цели


Целта на овој семинар (интерактивна размена на искуства), е да побуди холистичко размислување околу секојдневните рутини и врвните вештини кои што ја прават разликата од квалитетна до супериорно-напредна деловна продажба.

Целна група


Наменета е за сите кои продажбата им е стил на живот, а не обврска и начин за преживување и сите кои се заинтересирани да ги подобрат своите продажни вештини со нови методи и начини.
Не се препорачува за луѓе кои сметаат дека се совршени деловни продавачи и кои проценката за себе ја прават врз основ на историски резултати, а не ја согледуваат реалноста, околностите, а поготово психологијата на луѓето.

Содржина “BUSINESS SALES EXCELLENCE”


МОДУЛ 1: Selling and Persuading
                 а) Теорија за развој на HOMO SAPIENS (мудар човек)
                 б) The Golden Circle, by Simon Sinek
                 в) Science of Persuasion, by Robert Cialdini

МОДУЛ 2: Marketing tools for non-marketing people 
                 а) BCG (Boston Consulting Group) Matrix 
                 б) PLM (Product Lifecycle Management)

МОДУЛ 3: Alchemy – Composing BEST Sales Teams 
                 а) Leadership Vs. Management
                 б) Responsibilities and Empowerment, by Boris Vukic
                 в) Ratko Rudic, true life story

Потврдување и јазик


На крајот, секој слушател добива сертификат за учество на обуката.

Обуката се изведува на македонски јазик.

Предавачи


        

Сашо Дренковски
Head of SME Sales / Business Sales
A1 Makedonija

Сашо Дренковски е роден на 17-ти Април 1975-та година. Основно и средно училиште завршил во Скопје, после што се запишува на Електро Техничкиот Факултет во Скопје во 1994-тата година. Студиите ги завршил на насоката Електроника и Телекомуникации во 2001-ва година со дипломска работа на тема “Квалитет на пренос кај сателитските комуникации”, под менторство на Проф. Д-р. Борислав Поповски.
Својата професионална кариера ја започнал во 2002-ра година во компанијата Македонски Телеком, каде извршувал различни професионални задачи. Своето искуство на полето на телекомуникациите го докажал преку многубројни проекти во кои учествувал работејќи како инженер за телекомуникациски мрежи. Во 2010-та година добива одговорност да раководи со службата за управување на CAPEX проекти (Capital Expenditures). Од 2011-та до 2014-та година извршува раководни функции во секторот за продажба на деловни корисници и се стекнува со огромни познавања за пазарот на телекомуникации, продажните, преговарачките и презентациските вештини. Последните години пред да ја напушти компанијата бил раководител на група од 23 Key Account Менаџери, одговорни за огромен дел од годишниот приход што го остваруваше компанијата Македонски Телеком, во тоа време.
Во 2015-та година тој својот професионален ангажман го продолжува во компанијата ЕВН Македонија, каде работел на позиција раководител на група за IT Инфраструктура.
Од 2018-та година член е на А1 Македонија, извршувајќи работни задачи на позицијата Раководител во Бизнис Продажба, одговорен за SME пазарот. Раководи со 2 тима продажни менаџери, одговорни за SME сегментот на корисници, распоредени во различни делови на Македонија.
Во текот на 2013-та година сакајќи да ја надогради и дооформи својата професионално стручна подготвеност се запишал на пост-дипломски студии по Проектен Менаџмент, на ФЕИТ во Скопје. После положувањето на неопходните испити од предвидената програма, го пријавил магистерскиот труд со наслов “Споредба на лидерските и менаџерските вештини кај врвните менаџери во Македонија и нивното влијание врз креативноста и одржливоста на деловниот развој”, кој под мое менторство на Професор Д-р Вангел Фуштиќ и во присуство на стручна комисија, со успех го одбранил.

Оженет е и татко на 2 прекрасни ќерки.
Во слободното време спортува, се дружи, го сака животот и не престанува професионално да се надоградува.Форма за аплицирањеИме:

Презиме:Институција:

ЕМБС:ЕДБ:

Работно место:Телефонски број:

e-mail:
НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ:

АБИТ Скопје, ЕДБ МК: 4058014518250

Уплатата се врши на следниве жиро сметки:

210069343150166 НЛБ Тутунска Банка АД Скопје

200002761797281 Стопанска Банка АД Скопје

370021100109813 Еуростандард Банка АД Скопје

-------------------------------------

PAYMENT DETAILS:

Academy of Banking and Information Technology – Skopje

Bank: NLB Tutunska Banka AD Skopje

Bank address: St. “Majka Tereza” No. 1 Skopje

IBAN: MK07210722000039546

SWIFT CODE: TUTNMK22

* Пополнете ги сите полиња погоре за да аплицирате

Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by