БИДИ ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ СО АБИТ


За сите сметководители и банкари, Академијата за банкарство и информатичка технологија (АБИТ) организира обуки за континуирано професионално усовршување на сметководители и овласетни сметководители.  

Уредно пополнетата пријава која ќе ја најдете на копчето "Аплицирај за семинарот", испратетe ја на следната e-mail адреса:  info@abit.edu.mk                    

Телефони за повеќе информации: 02 3 125 500;  071 215 118 

Цена од 2.000 мкд

Продолжуваме понатаму со Втората Тематска целина со следните термини:

12 и 13 декември - Скопје, АБИТ (зграда на Македонска берза)  

15 и 16 декември - Охрид, хотел Ројал Вју

22 и 23 декември - Прилеп, хотел Кристал Палас

22 и 23 декември - Тетово, хотел Лирак

На семинарите, како предавачи со особено влијание се вклучени голем дел на истакнати експерти со долгогодишно сметководствено-финансиско и даночно работно искуство (висок менаџмент во банки и фирми, експерти од НБРМ, експерти во УЈП и експерти со 30 годишно искуство во буџетско сметководство и Универзитетски професори). 

Дел од предавачите се: 
м-р Марија Ефремова, Cоветник на Гувернерот на НБРМ за IFRS, 
д-р Вики Русевска Твртковиќ, директор на сектор за буџетирање и финансиско известување во Стопанска банка АД Скопје, 
докторант Татјана Ацковска, в.д финансов директор на АД БЕТОН Скопје, 
доц. д-р Синиша Наумоски, извршен директор на АБИТ и Универзитетски професор, 
м-р Игор Александровски, експерт по бизнис право и партнер во адвокатско друштво „Апостоловска & Aлександровски“
                                                                     

                                                                 АГЕНДА

Ден 1

ВРЕМЕ

ТЕМА

КПУ часови

10:00-12:00

Актуелни теми-други професионални и регулаторни тела

  • Централен регистар на РМ
  • Комисија за хартии од вредност

3

12:00-12:15

ПАУЗА

 

12:15-14:15

Актуелни теми-други професионални и регулаторни тела

  • Управа за финансиско разузнавање
  • Диекција за заштита на лични податоци

3

14:15-15:40

 Soft skills

2

 

Ден 2 

ВРЕМЕ

ТЕМА

КПУ часови

10:00-12:00

Актуелни теми-други професионални и регулаторни тела

3

12:00-12:15

                ПАУЗА

 

12:15 -12:55

Даноци

 

1

12:55-14:15

МСФИ и ажурирање на МСФИ

2

14:15-15:40

 Информатичка технологија

2

  • Цена на 1час/КПУ = 250 ден
  • Дводневна обука 16 часа/КПУ = 4000 ден


Icon

Ул. „Орце Николов“ бр. 75 1000, Скопје (зграда на Македонска берза АД Скопје - први кат)

Icon2

+389 2 312 5500


Site by